Veldig bra, Toyota

Facebook
Twitter
LinkedIn
Tips en venn

Auris Touring Sports

Toyota oppfattes gjerne som litt traust; kanskje litt kjedelig – men samtidig veldig troverdig og biler du kan stole på. Det siste er i alle fall alle enige om. Enigheten om den første delen av utsagnet er nok størst hos de som definerer seg sterkest som bilentusiaster, mens jeg vil tro at et flertall av bilkjøperne verdsetter allergi mot verkstedbesøk høyere enn spennende kjøreegenskaper i marginalområdene…

Forleden deltok jeg på en Toyota-karavane, der vi var et knippe motorskribenter som fikk kjøre alle Toyotas modeller i løpet av et par dager – fra minste Aygo til største Landcruiser.

Så er det sikkert lett å tro at det også var klassikeren Landcruiser som imponerte mest, men slik var det ikke for min del. Misforstå meg rett – Landcruiser er et fantastisk kjøretøy og en trendsetter i sin klasse gjennom lang tid. Men den av Toyotaene som imponerte meg desidert mest, var nye Auris Touring Sports 1,8 Hybrid. Dette er en stasjonsvogn i C-segmentet – eller Golf-klassen, som det gjerne kalles i Norge. Modellen vi kjørte i karavanen. var selvsagt en Executive, hvilket betyr et utstyrsnivå som gjorde leting i tilleggsutstyrslister helt unødvendig, i hvert fall for undertegnede. Samtidig har bilen fått en både ut- og innvendig oppussing som virkelig gir et løft.

Bilen overrasket aller mest med høy kjørekomfort, ikke minst svært lite innvendig støy. Også fjæringskomforten holdt godt mål, og med den innvendige plassen og bagasjeromsvolumet den byr på, ville jeg mene at det neppe er mange som behøver å ta skrittet opp til storebror Avensis.

Auris 1,8 Hybrid går også godt. 136 hk gir akselerasjon fra 0 til 100 km/t på drøyt 11 sekunder, og det er midt i gjennomsnittet for det som ansees som helt akseptabelt for segmentet. Forbruket ved blandet kjøring er oppgitt til 0,40 l/mil, men jeg tilføyer at jeg hittil ikke har klart å komme ned mot oppgitte forbrukstall for noen hybridmodell – hverken fra Toyota eller andre. Likevel gir tallet en indikasjon på moderat “tørste”.

I fjor ble det solgt drøyt 2 500 Toyota Auris Touring Sports hybrid her i landet. Bilen fortjener minst samme antall i år!

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com