Verdens mest aerodynamiske bil

Facebook
Twitter
LinkedIn
Tips en venn

Mercedes 3 kopi

Mercedes-studien Concept IAA (Intelligent Aerodynamic Automobile) er to biler i én: En luksuriøs firedørs coupé og samtidig verdens mest aerodynamiske bil med en cd-verdi på 0,19. Den ble en favoritt for mange besøkende under bilutstillingen i Frankfurt forleden.

 

På innsiden av Concept IAA kjenner man igjen designfilosofi og komfort fra S-Klasse og S-Klasse Coupé. Når man passerer 80 kilometer i timen, forandrer bilens ytre seg på åtte forskjellige steder, hvilket transformerer Concept IAA til bilen i verden med lavest luftmotstand.

For å oppnå den oppsiktsvekkende lave luftmotstanden på cd 0.19, endrer blant annet frontspoileren, felgene, sideskjørtet og bakenden på bilen form.

– Fascinasjon og teknisk innovasjon er kjernen i Mercedes-Benz’ produktutvikling. Concept IAA byr på innovasjoner som tar et oppgjør med de iblant motstridende hensynene til estetikk og luftmotstand, sier prof. dr. Thomas Weber, styremedlem i Daimler, og leder for forskning og utvikling i Mercedes-Benz personbil.

Best på aerodynamikk blant serieproduserte biler i dag, er Mercedes-Benz CLA med en cd-verdi på 0,22.

 

Concept IAA er 5040 mm lang, noe som øker til 5430 i aerodynamisk modus. Bilen er 1995 mm bred og 1305 mm høy. Akselavstanden er 2975 mm, og sporvidden foran/bak er 1710 og 1770 millimeter. Konseptbilen drives av en plug-in hybrid med en systemeffekt på 279 hk. Dette vil gi en toppfart elektronisk begrenset til 250 km/t.

 

Konseptbilen har ellers teknologi som gjør den i stand til å kommunisere med andre kjøretøy eller andre tilgjengelige informasjonskilder. Dette er et vesentlig fremskritt for å forebygge ulykker, fordi hindringer eller hendelser som ikke er synlige fra bilen kan varsles i tide.

Concept IAA har selvsagt også evnen til å ”se rundt hjørner”.

Det toekede rattet har innebygd en rekke funksjoner som styres med berøring (OFN – Optical Finger Navigation knapper), noe som bidrar til optimal funksjonalitet på minimum av plass, og som er med på å realisere filosofien om ”hendene på rattet, blikket på veien”, som Mercedes-Benz vektlegger så sterkt.

 

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com