VW Touareg R: Ladbart flaggskip med 462 hk

The new Volkswagen Touareg R
Facebook
Twitter
LinkedIn
Tips en venn

VW Touareg er etter min mening en av de fineste store SUV-modellene på markedet. At salgstallene ikke gjenspeiler dette, har nok mest med litt manglende status å gjøre. Bilen er super, den, og nå kommer den med en ny toppmodell som det virkelig svinger av. VW Touareg R kommer på markedet i andre halvår i år, og det gjør den med fynd og klem.

At bilen nå kommer som ladbar hybrid tror jeg også vil stimulere interessen betydelig, og imponerende tekniske data vil puffe på ekstra her. Eller hva sies til en systemeffekt på solide 462 hk, med et samlet dreiemoment på 700 Nm?

Drivlinjen består av en V6 TSI bensinmotor med 340 hk, og en elektrisk motor som leverer 136 hk.

«Typiske pendlerreiser»

Et litium-ion batteri på 14,1 kWh er, ifølge importøren, nok til helelektrisk kjøring av «typiske pendlerreiser». Det oppgis ikke nominell rekkevidde i kilometer, men jeg gjetter neppe mye feil om jeg mener at denne ligger i området inntil 65 – 70 km WLTP. Elektrisk toppfart er for øvrig 140 km/t, og er det strøm på batteriet, så starter bilen alltid i helelektriske E-mode.

Først med Trailer Assist

Volkswagens nye flaggskip har selvsagt 4Motion permanent firehjulsdrift som standard utstyr. En senterdifferensial med asymmetrisk fordeling av dreiemomentet kan gi inntil 70 prosent av drivkraften til forakselen, og inntil 80 prosent kan leveres til bakakselen. Girkassen er en 8-trinns automat med Tiptronic.

Ifølge importøren er dette verdens første ladbare SUV som kan leveres med assistert rygging med tilhenger (Trailer Assist). Den blir først i Volkswagen-familien med å tilby førerassistanse både i lengderetning og sideveis helt opp til toppfarten på 250 km/t (elektronisk begrenset).

Touareg R er dessuten første R-modell med ladbar hybrid drivlinje. En kvalifisert gjetning tilsier at denne blir ikke billig! Men da kan man jo trøste seg med flere andre fine Touareg-modeller, som tross alt også har nok av krefter og utstyr.

Les også: VW Touareg R-Line – SUV som imponerer, rett og slett

Les også: ID.ROOMZ – fullvoksen el-SUV fra VW debuterer i Kina

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com