Toyota Yaris i ny utgave kundeklar i september

TOYOTA_YARIS_4_HYBRID_1
Facebook
Twitter
LinkedIn
Tips en venn

Småbilen Toyota Yaris har lenge vært en populær modell her i landet. Mindre populær blir den sikkert ikke når den nye generasjonen er klar for levering til kunder utpå høsten. Basis er en ny plattform som bidrar til å senke tyngdepunktet, 1,5 tresylindret motor og fjerde generasjon hybrid drivlinje med 116 hk.

Gode priser

Med lave utslipp av CO2 – fra 87 til 98 g/km – og NOx (9,5 mg/km) blir også prisene konkurransedyktige. Det starter med Yaris 1,5 Hybrid Life til 234.600 kroner, og krones med Premier Edition til 295.700. Mellom disse ytterpunktene kan man velge blant mange varianter – Active, Active Tech, Active Tech Bitone, Style, Executive Grey og Style Tech Bitone. Puh!

Toyota er dessuten snille med lakktilleggene – 4.900 kroner for metallic, 7.500 for pearl metallic.

Redusert forbruk

Med den nye plattformen blir førerens sittestilling lavere og lengre bak mot midten av bilen. Tyngdepunktet er omtrent 15 mm lavere enn i dagens modell. Ifølge Toyota har modellen dessuten bedre vektbalanse, både på langs og tvers. Summen skal bli mindre krengning og bedre stabilitet under bremsing.

Hybridsystemet i nye Toyota Yaris har den nye 1,5 liters tresylindrete bensinmotoren med variable ventiler. I følge Toyota har denne motoren verdens raskeste forbrenningshastighet, med høyt dreiemoment ved lave motorhastigheter og høy drivstoffeffektivitet. En termisk effektivitet på 40 prosent er høyere enn typiske dieselmotorer, og resulterer i opptil 19 prosent forbedring av drivstofføkonomi og CO2-utslipp. Dette kommer samtidig med at systemeffekten faktisk er øket med 16 prosent.

Mye utstyr

Nye Yaris blir pakket med aktive og passive sikkerhetssystemer og førerassistansesystemer. Dette inkluderer blant annet adaptiv cruise kontroll, kjørefeltassistent som i nylig lanserte Corolla, og LED lys både foran og bak fra Active nivå og oppover. Yaris blir dessuten først i sitt segment med en midtkollisjonspute for bedre beskyttelse ved kollisjons fra siden. Den er på plass i alle modeller, og det er også Toyota Safety Sense 2.5, ryggekamera og en ny multimedialøsning med Apple CarPlay og Android Auto.

Avhengig av utstyrsgrad kan bilen leveres med trådløs lader, panorama glasstak, JBL Premium Sound og digitale instrumenter.

Les også: Yaris – Toyota-småbilsuksess også i SUV-format

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com