Kontinentet åpner seg for batteribilene!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Tips en venn

nissan_leaf kopi

Selv den mest konservative tilhenger av fossilt drivstoff har vel nå innsett at fremtiden er utslippsfri – og nå kommer et nytt viktig skritt på utviklingen. I løpet av året 2016 kommer det minst 300 nye ladestasjoner i Tyskland, Belgia, Tsjekkia og Slovakia, og dermed åpner kontinentets veier seg for alvor – selv for elbilene med den minste rekkevidden.

Det er et EU-prosjekt som skal sørge for dette, og selvsagt er Nissan – som har vært en viktig pioner på området – en del av dette prosjektet. Nissan har spesielt markert seg som produsent av verdens mest solgte elbil – Nissan Leaf. Bilen ble lansert i 2010, og totalt salg globalt nærmer seg nå 250 000 biler. I tillegg øker salget av varebilen e-NV200.

Det er flere tegn til at batterielektriske biler nærmer seg et større gjennombrudd internasjonalt nå. Det som har skjedd i Norge har vakt interesse, i en verden der miljøbekymringene ser ut til bare å stige. Flere land ”lukter” nå på mulige incentiver for nullutslipp- og alvutslippsbiler, og alle de store bilprodusentene er på banen – senest Mercedes, med sin massive satsing på alternative fremdriftsmidler de nærmeste årene.

Fast-E prosjektet skal gi 241 nye ladepunkter i Tyskland og 37 i Belgia, med 80 kilometer avstand mellom dem. I tillegg kommer det 30 ladestasjoner til i Tsjekkia og Slovakia i et søsterprosjekt.

Det handler om multistandard hurtigladere som gir 80 prosent batterifylling på 30 minutter, og som kan brukes på forskjellige elbil-merker.

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com