Frank Williksen
Mobil +47 922 61 064

Bilgal journalist som interesserer seg for alt med hjul og motor.

Les mer om meg

Kontinentet åpner seg for batteribilene!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Tips en venn

nissan_leaf kopi

Selv den mest konservative tilhenger av fossilt drivstoff har vel nå innsett at fremtiden er utslippsfri – og nå kommer et nytt viktig skritt på utviklingen. I løpet av året 2016 kommer det minst 300 nye ladestasjoner i Tyskland, Belgia, Tsjekkia og Slovakia, og dermed åpner kontinentets veier seg for alvor – selv for elbilene med den minste rekkevidden.

Det er et EU-prosjekt som skal sørge for dette, og selvsagt er Nissan – som har vært en viktig pioner på området – en del av dette prosjektet. Nissan har spesielt markert seg som produsent av verdens mest solgte elbil – Nissan Leaf. Bilen ble lansert i 2010, og totalt salg globalt nærmer seg nå 250 000 biler. I tillegg øker salget av varebilen e-NV200.

Det er flere tegn til at batterielektriske biler nærmer seg et større gjennombrudd internasjonalt nå. Det som har skjedd i Norge har vakt interesse, i en verden der miljøbekymringene ser ut til bare å stige. Flere land ”lukter” nå på mulige incentiver for nullutslipp- og alvutslippsbiler, og alle de store bilprodusentene er på banen – senest Mercedes, med sin massive satsing på alternative fremdriftsmidler de nærmeste årene.

Fast-E prosjektet skal gi 241 nye ladepunkter i Tyskland og 37 i Belgia, med 80 kilometer avstand mellom dem. I tillegg kommer det 30 ladestasjoner til i Tsjekkia og Slovakia i et søsterprosjekt.

Det handler om multistandard hurtigladere som gir 80 prosent batterifylling på 30 minutter, og som kan brukes på forskjellige elbil-merker.

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com