Lexus UX 300e slår alle på batterigaranti

LEXUS UX 300e 005
Facebook
Twitter
LinkedIn
Tips en venn

Lexus UX 300e blir første elbil fra Toyotas luksusmerke. Når den ruller inn på norske veier mot slutten av året, gjør den det med markedets beste batterigaranti.

En av forklaringene bak en batterigaranti på ti år, eller inntil en million kilometer, er et nytt avansert batteristyringssystem. Dette er designet for å vare hele bilens levetid. I tillegg skal det redusere rekkeviddetap til et minimum på en rekkevidde som er oppgitt til over 300 kilometer. En forutsetning for garantien er at årlig helsesjekk på bilen blir gjennomført.

1,7 millioner hybrider

– For enkelte elbilkjøpere kan usikkerhet knyttet til levetiden på batteriene være en terskel mot valg av elbil. Vi er så trygge på at vår batteripakke holder høy Lexus-kvalitet at vi med glede tilbyr markedets beste batterigaranti, sier Lexus Norge-sjef Knut-Erik Jahnsen.

– Lexus har levert mer enn 1,7 millioner hybridelektriske biler hittil, hvorav 425.000 i Europa. Dermed hadde utviklingsteamet unik kunnskap om batteridesign, produksjon og batteristyringssystemer, legger Jahnsen til.

– Lexus tilbyr markedets beste batterigaranti, forteller Knut-Erik Jahnsen i Lexus Norge.

Autoindex

– Dette er luksusbiler til lav pris. Størrelsen på batteripakken er valgt etter en nøye vurdering av behov ene til urbane norske kunder. Lexus er kjent for god kundeservice, trygghet og kvalitet. Derfor garanterer vi at alle kundene mottar bilen til avtalt tid, sier han.

Lexus har åtte år på rad gått til topps på den prestisjetunge Autoindex. Her måles tilfredsheten hos norske bilkunder, og Lexus har seiersambisjoner også ved neste kåring.

Over 300 kilometer

UX 300e er den første rene elbilen fra Lexus, med en batterikapasitet på 54,3 kWt. Rekkevidden oppgis til over 300 km WLTP, og ladehastigheten er maks 50 kW. Bilen har en toppfart på 160 km/t, og prisene går fra rundt 350.000 til 450.000 kroner. Effekten er 204 hk, og dreiemomentet er 300 Nm. Akselerasjon 0-100 km/t krever 7,5 sekunder.

Les også: Lexus LS500h: Kongebil. Med stor K.

Sterke garantier

Ikke minst her i landet, med lave vintertemperaturer, er et viktig poeng at Lexus har utviklet et effektivt varmeelementsystem. Dette reduserer påvirkningen kaldt vær har på rekkevidden, og sikter full effekt fra start. Maksimal batterieffekt kan oppnås selv under ekstremt kalde forhold – ned mot -30 grader. Det reduserer samtidig ladehastigheten under slike forhold fra 25 timer til 8 timer.

10 år/1.000.000 km garanti på batteriet med minst 70 prosent kapasitet forutsetter helsesjekk i henhold til vedlikeholdsprogrammet. Følger man ikke dette, vil batterigarantien være 8 år/160.000 km dersom kapasiteten er under 70 prosent.

Lexus UX 300e-eiere vil i tillegg ha 5 år/200.000 km garanti på bil og drivlinje.

Les også: Hvis komfort er aller viktigst – prøve en Lexus

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com