Nissan lader opp til ny Leaf-suksess!

Ny Leaf-suksess
Facebook
Twitter
LinkedIn
Tips en venn

Ingen tvil om at det var Nissan Leaf som for alvor åpnet elbil-suksessen i Norge. Noen titusener er det solgt hittil her i landet av den kanskje litt trauste og kjedelige, men gode elbilen. Siden Leaf ble lansert i 2010, er det solgt hele 270 000 slike biler over hele verden, med Norge som et av de ledende markedene.

Og selv om modellen for alvor trekker på årene, så var den så sent som ved utgangen av juni den femte mest solgte personbilmodellen her i landet! Det er sjelden vare at en og samme bilmodell henger med så høyt på listene sju år etter at den ble lansert!

Nå lurer en helt ny Nissan Leaf like om hjørnet, og det er på sin plass å ha store forventninger. Nissan vil nok gjerne gjenskape suksessen med ur-Leaf’en! Lett blir det ikke, for bilen har med årene fått mange og sterke konkurrenter. Likevel tror jeg merkevaren Leaf står så sterkt blant elbil-kjøpere at tallene blir hyggelige, også denne gang.

Bildet: Det er ikke sikkert at nye Nissan Leaf vil ligne på denne konseptstudien – men det er kanskje ikke helt usikkert heller?

Hva kan vi vente oss? Nissan holder selvsagt kortene tett mot brystet, men jeg kan vanskelig tenke meg at bilen kommer med teoretisk rekkevidde særlig mye under 500 kilometer. Opel har jo allerede kommet med 520 km for sin Ampera-e (det samme som søstermodellen i USA, Chevrolet Bolt EV), Renault Zoe har hatt 400 kilometer en god stund, og utviklingen mot økt rekkevidde – og dermed økt brukbarhet – vil nok bare fortsette.

Ellers vet vi at den nye bilen tar et langt steg mot selvkjøring med Nissans ProPilot. Systemet gjør det fra starten mulig med autonom kjøring i ett felt på motorvei med et enkelt tastetrykk. Systemet blir deretter videreutviklet til å navigere selv gjennom for eksempel veikryss.

Nissan mener selv at å integrere ProPilot i Leaf vil ha enorm betydning for å utnytte mange av elbilens fordeler, bidra til å redusere trafikkorker og til renere byer for kommende generasjoner. Ingen liten ambisjon, dette!

Som en forlengelse av systemet får nye Leaf med seg ProPilot Park, som skal hjelpe sjåføren å parkere bilen. Leaf blir første globale Nissan-modell med ProPilot Park. Systemet håndterer selv både gass, brems og styring, og kan håndtere de fleste parkeringsmessige utfordringer.

ProPilot-teknologien vil være en del av Nissans Intelligent Mobility som er bilmerkets mål for utvikling av nye biler med hensyn til hvordan de kjøres, er motorisert og integrert i samfunnet.

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com