Odense: Stor matopplevelse i H.C. Andersens by

Volvo V60 1-kopi
Facebook
Twitter
LinkedIn
Tips en venn

Her kommer tredje etappe av vår danske roadtrip, med fokus på Odense. Om du ikke har fått med deg de to første, så finner du disse enkelt i arkivet.

Det hele startet altså med at jeg skulle prøvekjøre en Volvo V60 D4, stasjonsvognen som jeg synes er Volvos mest vellykte modell akkurat nå. I dette tilfellet med en dieselmotor med 190 hk, som jeg også rangerer som et særlig vellykket produkt.

Dette er med andre ord en bil som passer spesielt godt på de lange turene, og hva gjør vi da? Valget ble altså en roadtrip til Danmark for å teste om landet har noe å by på også utenom sol, strandliv og bading.

Og slik ble det til at vi en grytidlig morgen kjørte mot Larvik og Color Lines SuperSpeed 2 for overfart til Hirtshals og en liten uke i vårt koselige og flate naboland; der det er deilig å være norsk…

Vi gikk et par minutter fra hotellet, og der sto det; H. C. Andersens hus – nøyaktig slik jeg husket det fra filmen om H. C. Andersen med Danny Kaye i hovedrollen fra midt på 1950-tallet!

Raskt og effektivt

Og bare for å ha gjentatt det: På biltur sørover er SuperSpeed-fergene fra Larvik og Kristiansand en rask og effektiv startetappe. Fra Larvik tar det 3 timer og 45 minutter til Hirtshals, og prisene er behagelige. Alt gir et ryddig og ordentlig inntrykk, kvalitet er en bra beskrivelse.

Les også: Århus: Kolmule – og den fantastiske Gamle By!

Rimelig i drift

Kvalitet er et nøkkelord for Volvoen også, og i komfort-modus kom bilens fremragende langturegenskaper virkelig til sin rett.

Vi gjorde Danmark «litt på tvers», fra Hirtshals innom Skagen, Århus, Odense og København.

Dette betyr for en stor del meget gode motorveier med fartsgrense på 130 km/t. I denne marsjfarten stortrivdes V60 D4. Motorlyden var knapt hørbar, og med Euro 6-motor og AdBlue behøvde vi heller ikke ha dårlig samvittighet for helseskadelige utslipp.

Og når vi snakker om utslipp: Med et snittforbruk for hele turen på hyggelige 0,6 l/mil, var vi ingen storsyndere på CO2 heller. På hele turen vår – 779 kilometer – brukte vi drøyt 46,5 liter diesel.

Ja, vi ble begeistret over Volvoen. V60 var en bil som scoret på de fleste punkter, også på bagasjeplass.

Lettkjørt og smidig

Selv om det vanske veinettet generelt står til høy karakter, skal det ikke stikkes under en stol at det kan være både trangt og smalt på enkelte småveier og i sentrum av små og større byer.

Mest påtrengende ble dette i Odense, der man akkurat nå anlegger nye trikkelinjer med store innsnevringer og hindringer gjennom mer og mindre hele sentrum.

Her kom det ekstra godt med at Volvoen er veldig lettkjørt og smidig – og at den hadde motorkraft nok til å skyve litt ekstra kjapt når dette var nødvendig. Momentet fra 190 hk diesel kom da godt med!

Det er gjerne slik vi forventer å se en dansk kro.

Dansk gjestfrihet

Våre hotell-opplevelser på turen ble, som allerede beskrevet, veldig gode, mye takket være grundige forberedelser og anbefalinger fra venner og kolleger.

Det startet med dansk gjestfrihet, høflighet og hjelpsomhet på Skagen Hotel. Slik var det også på Radisson Blu i Århus og nå senest på Hotel Odeon i Odense. De tre hotellene er svært så forskjellige, fra Skagen Hotel som har fått en del år på baken etter hvert, og som er forholdsvis lite, til de to store og nesten nye hotellene i Århus og Odense.

Frokost inkludert

Hotel Odeon i H. C. Andersen-kvartalet ble altså vårt hotellvalg i Odense. Også her blir man tatt virkelig godt vare på. Hotellet er flunkende nytt og moderne. Antall rom er omtrent som på Radisson Blu, men det er færre etasjer.

Utmerket frokost inkludert i romprisen var det på alle hotellene vi benyttet. Dette opplever vi som en mye bedre løsning enn modellen med å ta tilleggsbetalt for frokost, noe som er beklagelig vanlig mange steder. Og hvor mange ønsker egentlig å reise videre fra hotellet på morgenen uten å ha fått mat??

Indrefilet av hjort på Sortebro Kro kan trygt anbefales!

Odense: Sortebro Kro bør oppleves!

Og a propos mat, om enn i den andre enden av dagen: Er du i Odense, så kan vi bare sterkt anbefale å legge middagen til Sortebro Kro. Dette ærverdige spisestedet ligger riktig nok ca. 200 kroners taxitur fra Odense sentrum, men den transportkostnaden glemmer man veldig fort når kroverten begynner å diske opp med den ene lekkerbisken etter den andre i den lavloftede krostuen!

Vi falt pladask for hele pakken – den fantastiske maten, den spesielle bygningen og lokalet, og en kunnskapsrik vert som gjerne delte med seg av spennende viten om kroens forhistorie, som strekker seg tilbake til 1805. Virkelig fart i sakene ble det likevel ikke før kroen ble Kongelig Privilegert i 1860.

Vi valgte kroens Aftenmeny, en 5-retters kulinarisk glede fra ende til annen, toppet med en fantastisk kronhjort som hovedrett. Det skulle selvsagt også bare mangle at ikke vinene som ble valgt holdt samme nivå.

Var det dyrt? Nei, hva er egentlig dyrt? Aftenmenyen kostet 600 danske kroner pr person, og med fire glass vin til hver, champagne ved ankomst, mineralvann, kaffe og kaker endte det på 1.500 danske kroner pr person. Det var det meget vel verdt!

Les også: Skagen – jo, Danmark er deilig også utenom sommerferien!

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com