Blir rygging mer og mer krevende for deg også?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Tips en venn

Ryggekamera Opel

Med bilkjøring er det ved rygging man først merker at alderen sniker seg innpå en. Det er snart et par tiår siden jeg selv reagerte på at det plutselig var blitt en mye større utfordring å skulle rygge – ut av en parkeringslomme, for eksempel.

Usikkerheten bredte seg, også på steder der det var normalt oversiktlig.

Når jeg så skrått mot høyre, engstete jeg meg for om det nå skjedde noe i blindvinkelen skrått til venstre, og slik gikk hodet frem og tilbake – med MEGET lav kjørehastighet – inntil øvelsen var gjennomført. Og det gikk jo bra, men var altså plutselig blitt en utfordring som det ikke hadde vært tidligere.

Men det var hjelp i vente: Først kom sensorene som varslet nærhet til objekter bak bilen, og så kom en enda bedre løsning: Ryggekameraene. Ekstra bra ble det da 360 grader kamera kom. Første test av dette skjedde ved lanseringen av en oppgradering av forrige generasjon Nissan Qashqai i Spania. Her ble vi invitert til å kjøre og rygge en Qashqai på bane med frontrute og bakrute tildekket. Vårt eneste hjelpemiddel var skjermen på dashbordet, med et omriss av bilen som beveget seg mot underlaget etter som vi dreide på rattet.
Fantastisk!

Ryggekamera og 360 grader Nissan

I dag er det mange som tilbyr slike fugleperspektiv-kameraer i modellene sine, og det beste av sorten som jeg har prøvd så langt, er nok det som sitter i BMW.

Da de første ryggekameraene kom, tok det en tid før jeg turte helt å stole på dem, så det ble en litt hybrid øvelse – litt med full fokus på skjermen, og litt med ”gamlemåten”. Men det virket jo, oppdaget jeg etter hvert, også ved bare å stole på skjermen og sensorene.

Enda bedre ble det med 360 grader kamera, som viser bilen sett ovenfra mot underlaget, og som har en virkelig imponerende oversikt og nøyaktighet. For å teste systemet, jeg tror også det var med en Nissan, la jeg en gang lommeboka på bakken bak bilen. Med reversen inne, tente kameraene – og der lå lommeboka, klart og tydelig.

Ryggekamera BMW

Så etter noe tvil og tro, og enda litt mer tilvenning, rygger jeg nå ubekymret og lykkelig med blikket kun festet på skjermen foran meg. Og det funker – hver gang…

Flere jeg kjenner tør ikke helt slippe denne tilliten løs, så jeg kan bare anbefale: Øv, øv og øv, så oppdager du snart at teknikken virkelig er på din side!

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com