Skoda Octavia – ladbar hybrid skal videreføre suksessen

b4a2f999-1fed-4370-84e1-5bb375cd1c9e
Facebook
Twitter
LinkedIn
Tips en venn

Kjempepopulære Skoda Octavia har helt til det siste holdt posisjonen som en av Norges mest populære bilmodeller. Dette til tross for at den bare har vært å få med bensin- eller dieselmotorer.

Gjett om den kommer til å sette ny fart på ordreinngangen hos Skoda-forhandlerne når den nå kommer som ladbar hybrid! Og ikke bare det: Bilen presenterer seg som en særdeles lekker RS-versjon. Dette inkluderer snadder som sorte lettmetallfelger over røde bremsekalipere.

Les også: Skoda Kamiq: Tsjekkerne viser hva de kan – igjen og igjen

0-100 på 7,3 sek.

Octavia RS iV blir den nye toppmodellen i Skodas bestselgerserie med en systemeffekt på gode 245 hk. Effekten kommer fra en 1,4 liters TSI bensinmotor og en elmotor med 116 hk. Bare det elektriske dreiemomentet er alene på 330 Nm, mens maksimalt samlet dreiemoment er 400 Nm, så det blir bra med trekkraft. Det holder i alle fall til akselerasjon fra 0 til 100 på bare 7,3 sekunder, mens toppfarten er oppgitt til 225 km/t.

Et litium-ion batteri på 13 kWh betyr at Skoda Octavia RS iV kan nå en rent elektrisk kjørelengde på opptil 60 km (WLTP).

«Norgesutgave» med 204 hk

Skoda følger samtidig opp med en annen nyhet, som uten tvil blir viktig på det norske markedet. Dette er en «Norges-utgave» av Octavia RS iV. Også dette er en ladbar hybrid. Her yter bensinmotor og elmotor til sammen en systemeffekt på 204 hk med et samlet dreiemoment på 350 Nm. Også dette er helt sikkert nok for de aller fleste.

Denne utgaven blir tilgjengelig i utstyrsnivåene Ambition og Style, og har samme batteri og samme elektriske kjørelengde som toppmodellen. Bagasjerommet sluker 490 liter, og bensintanken tar 40 liter, 5 liter mindre enn i Octavia med bensinmotor.

– Vi gleder oss!

– OCTAVIA har vært Norges mest solgte stasjonsvogn i flere år, og vi forventer stor interesse for den nye versjonen, særlig som ladbar hybrid.

Responsen vi ser på Superb iV viser at kombinasjonen av stor plass, smarte løsninger og ladbare drivlinjer appellerer til det norske markedet, sier Thomas Meiner, direktør for Škoda Norge i Harald A. Møller AS.

– Nå gleder vi oss til å kunne kommunisere priser for våre ladbare utgaver av bestselgeren Octavia. Superb iV har allerede etablert prisposisjonen for våre ladbare hybrider med en startpris på under 400.000 kroner, sier Meiner til slutt.

Les også: Skoda med tøffere Karoq-modell

  • Arkiv

  • PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com